Wall of Kindess i Karlskoga är tillbaka 16-31 januari!

Det är vinter och tuffa tider. Överallt ser vi larm om barnfamiljer som får vända på varje krona till följd av prisökningar och människor i hemlöshet kämpar i detta nu mot den bitande vinterkylan. På initiativ av Stiftelsen Let’s Make Love Great Again, och i samarbete med Ica Maxi, HEBAB och Industritryckeriet, sätts därför väggen upp på nytt utanför ICA Maxi Karlskoga den 16-31 januari 2023. Vi hoppas att ni precis som förra året kommer och lämnar mängder med varma kläder och skor till Karlskogas behövande. 

Wall of Kindness betyder fritt översatt ”Vänlighetens Vägg” och det är precis vad det handlar om – vänlighet och medmänsklighet. Syftet är att alla de som har värmande vinterkläder (jackor, mössor, halsdukar, vantar, skor) att skänka lämnar sina bidrag på väggens krokar eller i korgar framför väggen. Dygnet runt är det sedan fritt fram för alla behövande att ta ett plagg.

Plaggen kan till exempel hjälpa en barnfamilj i ekonomisk utsatthet som inte har råd att köpa nya vinterkläder varje år. Men vem som helst som lämnar får också ta något från väggen. Kläder är för många idag ”slit och släng”-produkter, vilket är otroligt kostsamt för vår miljö och natur. Lämna något plagg du tröttnat på vid väggen och se om du hittar något nytt! Att på detta sätt förlänga plaggens livstid och samtidigt hjälpa andra människor tycker vi är en fantastisk idé.

Själva konceptet med Wall of Kindness härstammar från Iran där den första väggen sattes upp 2015 och detta välgörenhetsprojekt har sedan dess spridit sig till städer över hela världen. Det har genom åren hjälpt många behövande att hålla värmen under vintern.

Det är vinter och tuffa tider – rensa garderoben och skänk till en bättre behövande medmänniska!

Tack till våra partners HEBAB, Industritryckeriet i Karlskoga AB och ICA Maxi Karlskoga