LOKALA FÖRETAGARE SÄTTER UPP ”WALL OF KINDNESS” I KARLSKOGA!

I samarbete med Ica Maxi, HEBAB och Industritryckeriet ordnade vi i stiftelsen Let’s Make Love Great Again en ”Wall of Kindness” utanför ICA Maxi i Karlskoga 21 januari – 28 februari 2022. Alla företagen nappade direkt och ville bidra till att möjliggöra idén. Fantastiskt! ⁣

Wall of Kindness betyder fritt översatt ”Vänlighetens Vägg” och det är precis vad det handlar om – vänlighet och medmänsklighet. Syftet är att alla de som har värmande vinterkläder (jackor, mössor, halsdukar, vantar, skor) att skänka lämnar sina bidrag på väggens krokar eller i korgar framför väggen. Dygnet runt är det sedan fritt fram för alla behövande att ta ett plagg, som en hämtstation.

Tanken är inte att plaggen enbart ska vara för personer i akut hemlöshet eller dylikt, utan kan till exempel även hjälpa en barnfamilj i ekonomisk utsatthet som inte har råd att köpa nya vinterkläder varje år. Liknande initiativ finns på flera ställen runt om i landet och fungerar utmärkt, så nu hoppas vi kunna sprida värme och vänlighet även i Karlskoga. 

Själva konceptet med Wall of Kindness härstammar från Iran där den första väggen sattes upp 2015 och detta välgörenhetsprojekt har sedan dess spridit sig till städer över hela världen. Det har genom åren hjälpt många behövande att hålla värmen under vintern, men man ska inte heller underskatta hållbarhetsperspektivet. Kläder är för många idag ”slit och släng”-produkter, vilket är otroligt kostsamt för vår miljö och natur. Att på detta sätt förlänga plaggens livstid och samtidigt hjälpa andra människor tycker vi är en fantastisk idé och vi hoppas att Karlskogaborna känner likadant. ⁣

Tack till våra partners HEBAB, Industritryckeriet i Karlskoga AB och ICA Maxi Karlskoga. Vi har alla ambitionen att väggen ska upp igen nästa vinter. Med hopp om ett fint återseende!