Vi Hyllar Vårdens Hjältar – stipendium för enastående insatser inom svensk sjukvård

På grund av de omständigheter som pandemin förde med sig kunde vi inte att kunna genomföra det evenemang som var planerat. Med anledning av detta har vi nu beslutat att under fyra år dela ut ett årligt stipendium för vår värdefulla vårdpersonal. Stiftelsen Let’s Make Love Great Again presenterar därför stolt: Vi Hyllar Vårdens Hjältar – stipendium för enastående insatser inom svensk sjukvård.

Har du en kollega på äldreboendet som alltid ger det lilla extra till alla? Har du blivit opererad av en kirurg som kanske till och med räddade ditt liv? Har en sköterska på din arbetsplats jobbat dubbla skift för att täcka era luckor? Vi har så många hjältar inom vården, du bestämmer själv vem som ska nomineras och varför. Den 1 september till och med den 30 november 2022 håller vi öppet för nomineringar, då har du möjlighet att inkomma med namn samt motivering till varför just din vårdhjälte förtjänar detta stipendium. 

När nomineringsperioden är avslutad kommer vi att gå igenom samtliga motiveringar och tillsammans med en jury välja ut 10 vårdhjältar som, utöver äran och utmärkelsen, får 10.000 kronor vardera. Vi delar alltså ut 100.000 kronor totalt per år, under minst fyra år. Denna ceremoni kommer äga rum i december, så om du skriver en av de bästa motiveringarna kan det vara just din vårdhjälte som får utmärkelsen samt ett välkommet tillskott i kassan innan jul.

Nomineringsperioden är avslutad. Tack för alla bidrag!

En kväll för vårdens hjältar

Till förmån för hela Sveriges vårdpersonal arrangerade vi en livesänd hyllningsgala från Grand Hôtel-Vinterträdgården lördagen den 7 november 2020. Galan genomfördes i linje med Folkhälsomyndighetens rekommendationer och utan publik. 

Sarah Dawn Finer var kvällens programledare och galans husband var inga mindre än Augustifamiljen – välkända från den mångåriga TV-succén På spåret. 

Under kvällen frontades bandet av några av vår tids mest populära artister, såsom Miss Li, Petra Marklund, Linnea Henriksson, Peg Parnevik, Molly Hammar, Mariette och Pernilla Andersson. 

Du kan se galan i efterhand. Klicka på knappen nedan. 

 BAKGRUND

Målet med insamlingsgalan var en nationell hyllningsfest för all Sveriges vårdpersonal – allas våra hjältar som under covid-19-pandemin genomgått och fortfarande genomgår sin tuffaste och mest utmanande prövning i modern tid. Vi ville ge tillbaka tillsammans med svenska folket och bjuda på två dagar med festligheter.

Hyllningen skulle ske den 28-29 maj 2022 i Hagaparken (Stockholm) dit hela landets vårdpersonal med sina när och kära var inbjudna för att bli bjudna på ett stjärnspäckat program med artister, mat och dryck samt övrig underhållning.

På grund av omständigheterna med pandemin gick det tyvärr inte att genomföra evenemanget. Med anledning av detta har vi nu beslutat att under fyra år dela ut ett årligt stipendium för vårdpersonal.


MER INFO
Kontakta verksamhetsledare Niclas Lagerstam på mailadress niclas@lmlga.se eller telefon 070-510 57 17