Värsta bästa hälsan

Skolprojekt 1.0 -
Värsta bästa hälsan

Tack alla som beställt boken ”Värsta bästa hälsan”  och tack för all fin respons som vi fått från er som tidigare beställt. Helt otroligt. Böckerna är påväg och finns snart hos oss för att distribuera ut till alla er som beställt, från norr till söder. Det är ni som får boken att göra skillnad.

Beställningen är avslutad.

Boken

Boken är skriven av Maria Dufva tillsammans med ett antal specialister och innehåller kapitel om Sömn, Mat, Kroppen och Hjärnan och riktar sig till barn i åldern 10-13 år. Boken är full med fakta, råd och verkliga berättelser från barn, och ämnar ge barn och tonåringar kunskap som kan förändra deras liv i en positiv riktning. Framför allt hoppas vi att de som läser den här boken ska upptäcka att det inte är så svårt att ta hand om sin kropp och känna sig pigg, glad och att klara av skolan.

Några delar om bokens innehåll:
Sömnen – om vila och återhämtning skrivet av sömnforskare Christian Benedict
Maten – om kost och näring skrivet av dietist Karin Magnusson
Kroppen – om rörelse och aktivitet skrivet av
rörelse-expert Martin Lossman
Hjärnan – om psykisk hälsa och mående skrivet av hjärnforskare Sissela Nutley
Vem kan du prata med? – om viktiga vuxna ämnen?

Till boken finns en lärarhandledning där ni kan få inspiration och idéer till hur ni kan använda boken på er skola. Lärarhandledningen och mer stödmaterial finns på Generation Peps hemsida. Besök även gärna www.pepskola.se, ett kostnadsfritt stöd som på ett systematiskt sätt hjälper er med fysisk aktivitet och hälsosamma matvanor under skoldagen.

Vi på Let’s Make Love Great Again är otroligt stolta att fortsätta vårat samarbete med en fin organisation som gör att vi kan vara med att påverka så att barn och unga får chansen till ett bättre liv.