Värsta bästa nätet

Skolprojektet 4.0 –
Värsta bästa nätet

Tack alla som under 2021 beställt boken ”Värsta bästa nätet”  och tack för all fin respons som vi fått från er som tidigare beställt. Helt otroligt. Böckerna är påväg och finns snart hos oss för att distribuera ut till alla er som beställt, från norr till söder. Det är ni som får boken att göra skillnad. 

Beställningen är avslutad.

Boken

Maria Dufva är kriminolog och medlare vid brott. Under 13 år arbetade hon i ett samarbete mellan polis och socialtjänst för ”Stödcentrum unga brottsutsatta”.

I ”Värsta bästa nätet” vänder sig Maria Dufva direkt till barnen för att berätta hur man kan bli mer nätsmart och undvika farliga och jobbiga situationer.

Boken ger konkreta råd om hur man agerar till exempel när någon som vill videochatta säger att kameran är trasig eller när man får ett otäckt kedjebrev som säger att mamma och pappa kommer att dö om man inte skickar vidare.

Maria Dufva reder ut vad som klassas som ett brott och vem i vuxenvärlden man kan vända sig till när mobilen börjar kännas som ett elakt monster. I boken får barnen också lära sig hur man beter sig för att vara en schysst kompis. Vad gör man till exempel när bästa vännen delat med sig av en riktigt jobbig hemlighet? Och när är det okej att ta bilder av sina kompisar?

”Värsta bästa nätet” tar till exempel upp hur man blir mer källkritisk och kan känna igen fejkade nyheter.