Ica Kvantum Hammarö

Det går en rak linje från krokiga morötter till hur vi bemöter varandra på nätet och som människor.
– Näthatet påverkar oss alla. Därför är Let´s Make Love Great Again så viktigt att stödja, säger Ica-handlaren Christer Johansson.

De krokiga morötterna?
De finns i Barnens köksträdgård i Mariebergsskogen i Karlstad. Där får 100 förskolebarn varje år lära sig att så, odla, skörda och att ta vara på allt, inklusive sådana morötter.
Christer Johansson, handlaren som driver Ica Maxi på Bergvik, är initiativtagare.
– Det är en konkret aktivitet som både handlar om ökad förståelse för mat och odling men som även har en inriktning mot matsvinn.

De värdena – ökad förståelse och att ta vara på allt, framförallt varandra – har Christer Johansson inga problem att överföra till näthat och varför han engagerar sig i Let´s Make Love Great Agains projekt om att ge boken ”Värsta bästa nätet” till fler än 100 000 fjärdeklassare i Sverige.

Christer Johanssons Ica är vår partner i den del som rör satsningen på Hammarö. – Näthatet påverkar oss alla och därför är det här ett så viktigt projekt för mig att stödja, berättar han.

– Att våra barn mår bra är en av de viktigaste uppgifterna vi har och där är näthat och utanförskap stora och växande problem. Jag hoppas att alla är beredda att dra ett strå till stacken för att vända det här.