#NEJTILLNÄTHAT, ETT INITIATIV AV PRINS CARL PHILIP OCH PRINSESSAN SOFIAS STIFTELSE

NÄTHAT KAN ALDRIG ACCEPTERAS

Det kan aldrig bli något vi får lära oss att leva med. Ändå är det precis det som sker. Den psykiska ohälsan ökar, inte minst bland barn och unga. Politiker hoppar av sina uppdrag pga av hot och många vågar inte uttrycka sin politiska åsikt i rädsla för repressalier. Därmed utgör näthatet ett direkt demokratihot. Bara för att vi har yttrandefrihet och något inte är olagligt, betyder inte att det är okej. Hatet finns överallt, i alla samhällsskikt, alla yrken, könsidentiteter och åldrar. Det vet vi och det räcker nu.

ENSAM ÄR INTE STARK

Därför samlar #nejtillnäthat organisationer, företag och enskilda individer som vill arbeta mot näthat och bli fanbärare i ett gemensamt upprop mot näthat. Målet är att vi under en gemensam symbol och aktivt användande av symbolen visar att vi tar avstånd från näthat och allt vad det innebär. Att så många som möjligt säger nejtillnäthat. Tillsammans kan vi gör skillnad. Måste vi göra skillnad. Från och med NU.

SÄG IFRÅN!

Bemöt hat och elaka kommentarer med #nejtillnäthat. Att börja argumentera, tjafsa emot eller hata tillbaka är sällan en bra strategi. Men att markera och säga ifrån är något vi alla behöver ta ansvar för att göra.

VAR MED DU OCKSÅ: